MENI
27.9.2012

Održana sjednica Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere


Na održanoj 26. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine, razmatrani su Zapisnik i Izvještaj o posjeti Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) „Tunjice“, Banja Luka.

Članovi Nezavisne komisije su utvrdili Radni nalog za posjetu KPZ-u Bihać.
Primljena je k znanju Informacija o realizaciji zaključaka 1. i 2. koji su usvojeni na 18. sjednici Doma naroda PSBiH, 19.07.2012. godine, kao i Informacija o projekciji budžeta Nezavisne komisije za 2013. godinu.

Razmatrani su zahtjevi koje su Nezavisnoj komisiji uputili osuđenici: S.K. (KPZ Zenica) osuđen od strane Kantonalnog suda Tuzla, F.H. (KPZ Zenica) koji je uputio pismo Nezavisnoj komisiji 22.08.2012. godine, D.Z. (KPZ Zenica) koji je uputio pismo-molbu 03.09.2012. godine, A.K. (KPZ Zenica) – pismo adresirano na gđu. Milanu Škipinu a koje je zaprimljeno 22.08.2012. godine, te S.V. (KPZ Foča) – pismo od 11.09.2012. godine. O navedenim zahtjevima, Nezavisna komisija će se izjasniti na jednoj od narednih sjednica. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću