MENI
28.9.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH, dr. Božo Ljubić se obratio na konferenciji „BiH u EU – EU u BiH“ koja se u organizaciji Panevropske unije održava u Parlamentarnoj skupštini BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dr. Božo Ljubić obratio se učesnicima međunarodne konferencije „Bosna i Hercegovina u Evropskoj uniji – Evropska unija u Bosni i Hercegovini“, koja se u organizaciji Panevropske unije BiH od 28. do 30.9. održava u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Rad konferencije se odvija kroz panele „Odnos BiH vlasti prema procesu evropskih integracija“, „Odnos međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini“ i „Uloga NVO-a u procesu evropskih integracija“.

Predviđeno je da se na konferenciji obrate visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, šefica delegacije Vijeća Evrope u BiH Marry Ann Hennessey, direktorica „Fondacije Konrad Adenauer“ Sabina Wolkner, šef Odsjeka za EU Ministarstva vanjskih poslova BiH Osman Topčagić, profesor dr. Kasim Trnka i mnogi drugi.

Panevropska unija BiH jednom godišnje organizira međunarodnu konferenciju na kojoj se okupljaju predstavnici političkog života naše zemlje, zemalja regiona i institucija Evropske unije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću