MENI
3.10.2012

Odgođena 35. sjednica Predstavničkog doma


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić odgodio je 35. sjednicu Predstavničkog doma koja je bila zakazana za petak, 5. oktobar 2012. godine

U obavijesti predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Bože Ljubića o odgodi sjednice ističe se: "Imajući u vidu da su poslanici klubova SNSD-a i SDS-a Obavještenjem br. 01-50-1-15-35/12, od 3. 10. 2012., izvijestili predsjedavajućeg Predstavničkog doma da nisu u mogućnosti prisustvovati 35. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zakazanoj za 5. 10. 2012., te nakon konsultacija s članovima Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, obavještavam Vas da se 35. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana za petak, 5. 10. 2012., neće održati.

Iako postoji mogućnost da se, u skladu s Poslovnikom Predstavničkog doma, osigura kvorum za rad sjednice, očigledno je da zbog izostanka entitetske većine ne bi bilo moguće usvojiti dnevni red niti bilo koju drugu odluku, te da bi održavanje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u takvim uslovima bilo nesvrsishodno.
O datumu održavanja sjednice bit ćete naknadno obaviješteni." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću