MENI
3.10.2012

Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH Krstan Simić učestvovao na Drugoj međunarodnoj konferenciji parlamentarnih komisija za pravna pitanja


Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Krstan Simić učestvovao je danas na Drugoj međunarodnoj konferenciji parlamentarnih komisija za pravna pitanja koja je, na temu „Prava članova parlamenata na nacionalnmj i evropskom nivou“, održana u Donaueschingenu, SR Njemačka.

Gospodin Simić je tokom konferencije govorio o pravnom statusu poslanika i delegata u složenim političkim uslovima. Tom prilikom, izrazio je nadu da će u BiH u što skorije vrijeme biti izvršena Presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić i Finci protiv BiH.

Inače, učesnici konferencije su danas, između ostalog, razmijenili mišljenja i o statusu poslanka u parlamentu, pravima poslanika u parlamentarnom procesu, pravima poslanika u Evropskom parlamentu, te o nacionalnim i evropskim zakonima. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću