MENI
9.10.2012

Članovi Odbora za žalbe građana posjetili granični prijelaz u Bosanskom Brodu


Prva zamjenica predsjedavajućeg Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Amela Bašić, drugi zamjenik predsjedavajućeg Borislav Radić i članovi Marijan Milićević i Ermin Pešto boravili su danas u posjeti graničnom prijelazu u Bosanskom Brodu.
Tom prilikom, upoznali su pripadnike Granične policije BiH koji rade na ovom graničnom prijelazu sa nadležnostima Odbora, te se interesirali za probleme sa kojima se zaposlenici susreću tokom svoga rada. Kako su istakli, ovakve vrste posjeta imaju za cilj izgradnju bolje koordinacije Odbora za žalbe i sa pripadnicima Granične policije BiH, što treba rezultirati manjim brojem žalbi građana na rad pripadnika policijskih tijela BiH.

Komandir Jedinice Granične policije Brod Milan Jelić upoznao je članove Odbora kako je ovo najfrekventniji granični prijelaz između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske pa na njemu radi 70 uposlenika.
Prema njegovim riječima, glavni problemi sa kojima se oni susreću su nedovoljno izgrađena infrastruktura, kao i dogovor nadležnih tijela o načinu izgradnje infrastrukture na graničnim prijelazima u BiH. Kako je rekao, rješenja navedenih nedostataka bi u velikoj mjeri smanjila broj žalbi na rad zaposlenika ovog graničnog prijelaza.
Također, tokom sastanka razgovarano je i o predstavkama koje su građani do sada uložili na rad zaposlenika na ovom graničnom prijelazu, te je izražena nada da će ih građani ubuduće upućivati u što manjem broju.

Inače, posjeta graničnom prijelazu u Bosanskom Brodu je realizirana uz podršku USAID-ovog Projekta podrške jačanja parlamenata u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću