MENI
12.10.2012

Članovi Stalne delegacije PSBiH u PSVE-a na seminaru „Uloga nacionalnih parlamenata u osiguranju nezavisnosti javnog radiotelevizijskog servisa u zemljama članicama Vijeća Evrope“


Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković, Borjana Krišto, Ismeta Dervoz, Senad Šepić i Mladen Bosić učestvovat će na seminaru o ulozi nacionalnih parlamenata u osiguranju nezavisnosti javnog radiotelevizijskog servisa u zemljama članicama Vijeća Evrope, koji se 15. oktobra 2012. godine održava u Zagrebu.

Kako je najavljeno, učesnici će tokom uvodne sesije raspravljati o nezavisnosti javnog radiotelevizijskog servisa: zakonodavstvo i praksa, te UNESCO-ovom pregledu javnog radiotelevizijskog servisa.

Također, parlamentarci, stručnjaci iz javnog radiotelevizijskog servisa i predstavnici civilnog društva će razmijeniti mišljenja i u okviru sesije o osiguranju nezavisnosti i sesije o finansiranju javnog radiotelevizijskog servisa u zemljama članicama Vijeća Evrope. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću