MENI
15.10.2012

Član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Mehmed Bradarić na Konferenciji o podršci mirovnim operacijama u jugoistočnoj Evropi, pod nazivom „Od korisnika do proizvođača“


Član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Mehmed Bradarić učestvovat će na Konferenciji o podršci mirovnim operacijama u jugoistočnoj Evropi koja se, pod nazivom „Od korisnika do proizvođača“, u organizaciji Centra za sigurnosnu saradnju (RACVIAC) 17. oktobra 2012. godine održava u Zagrebu.

Kako je najavljeno, u okviru panela „Zakonski, pravni i vojni pristupi“, razgovarat će se o pravnim i parlamentarnim aspektima nadzora operacija potpora miru, pristupu Ujedinjenih naroda mirovnim operacijama, mogućnostima i izazovima u NATO mirovnim operacijama, te ulozi Evropske unije u operacijama podrške miru: stjecanje vjerodostojnosti u području sigurnosti.

Također, predstavnici zemalja učesnica iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske će razmijeniti mišljenja i u okviru panela pod nazivom: „Provođenje strategija i budućnost operacija podrške miru“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću