MENI
8.9.2023.

Делегаткиња у Дому народа и замјеница предсједавајућег Делегације ПСБиХ у ПССЕ Сњежана Новаковић – Бурсаћ учествоваће на сједници Комитета за политичка питања ПССЕ

Делегаткиња у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) и замјеница предсједавајућег Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) Сњежана Новаковић – Бурсаћ учествоваће на сједници Комитета за политичка питања ПССЕ, која ће се одржати 11. и 12. септембра у Паризу.

Према најављеном дневном реду сједнице, чланови Комитета саслушаће и расправљати о извјештају посланика из Грчке  Georgea Papandreoua у вези са подршком европској перспективи региона Западног Балкана.

Како је најављено, током дводневног засједања Комитета разговараће се и о извјештају о глобализацији у вријеме криза и рата, односно улози Организације за економску сарадњу и развој (OECD) у вријеме рата између Русије и Украјине.

Чланови Комитета расправљаће и о другим актуелним политичким питањима, попут дестабилизације афричког региона Сахел и посљедица за Европу, те изазова који идеологија крајње деснице представља за демократију и људска права у Европи.

Очекује се да ће током сједнице бити именовани извјестиоци за нове актуелне теме из надлежности Комитета за политичка питања ПССЕ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу