MENI
16.10.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH je na danas održanoj 24. sjednici, u drugom čitanju sa dva usvojena amandmana podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Na današnjoj sjednici su razmatrani revizorski izvještaji o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2011. godinu koje su imale revizorsko “mišljenje sa rezervom uz isticanje predmeta”: Uprave za indirektno oporezivanje BiH, za koji je izvjestilac bio Salko Sokolović, Predsjedništva BiH za koji je izvjestilac bio Mladen Ivanković Lijanović, Parlamentarne skupštine BiH za koji je izvjestilac bio Amir Fazlić i Ureda za veterinarstvo BiH za koji je izvjestilac bio Saša Bursać.

Komisija je odobrila Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2013. godinu i k' znanju primila šestomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH na dan 30. 06. 2012.g., čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću