MENI
29.8.2023

Parlamentarna skupština BiH domaćin 105. Rose Roth seminara PS NATO-a

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) danas su u Sarajevu održali sastanak kojim je rukovodio predsjedavajući Delegacije Kemal Ademović. 

Tokom sastanka razgovarano je o pripremi i organizaciji 105. Rose Roth seminara PS NATO-a, koji će, u saradnji sa PSBiH, biti održan od 14. do 16. novembra 2023. godine u Sarajevu.

Tokom sastanka, na kome su, osim predsjedavajućeg Ademovića i zamjenice predsjedavajućeg Delegacije Marine Pendeš, učestvovali članovi Kolegija Sekretarijata PSBiH i rukovodioci sektora koji će, zajedno sa Međunarodnim sekretarijatom PSNATO-a, neposredno učestvovati u pripremi i organizaciji Rose Roth seminara, formiran je Organizacioni odbor i Izvršni sekretarijat iz sastava PSBiH za pripremu 105. Rose Roth seminara PSNATO-a. 

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim tokom pripreme seminara, uz ocjenu o dobroj saradnji sa Međunarodnim sekretarijatom i komitetima PSNATO-a, kao glavnim organizatorima Rose Roth seminara. Bosna i Hercegovina i njena najviša zakonodavna institucija peti put su organizatori Rose Roth seminara PSNATO-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću