MENI
17.10.2012

Susret zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Bećirovića sa potpredsjednicom Narodne skupštine R Srbije


Tokom boravka u Skoplju na Međunarodnoj konferenciji „15 godina parlamentarne dimenzije SEECP-a – prošlost, sadašnjost i evropska budućnost regiona“, prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović sastao se sa potpredsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Gordanom Čomić.

U konstruktivnom razgovoru, dr. Bećirović je rekao da se Bosna i Hercegovina i Srbija trebaju fokusirati na rješavanje brojnih otvorenih pitanja koja godinama opterećuju međudržavne odnose. Unapređenje saradnje između Bosne i Hercegovine i Srbije, dodao je on, mora se bazirati na međusobnom uvažavanju i poštivanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta ovih država. Također, dr. Bećirović je istakao da u narednom periodu od pojedinih srbijanskih zvaničnika očekuje više senzibiliteta prema državi Bosni i Hercegovini.
Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Gordana Čomić ukazala je na važnost političke i ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Srbije te u tom kontekstu posebno apostrofirala značaj dogovora oko zajedničkih ekonomskih projekata.

Sagovornici su se danas složili da u narednom periodu treba nastavit pozitivne oblike parlamentarne saradnje državnih parlamenata Bosne i Hercegovine i Srbije iz 2011. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću