MENI
17.10.2012

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove, Mirza Kušljugić na konferenciji predsjednika vanjskopolitičkih komisija Jugoistočne Evrope u Zagrebu


Na sastanku predsjednika komisija za vanjsku politiku Jugoistočne Evrope koji se održava u Zagrebu 18. i 19. oktobra Parlamentarnu skupštinu BiH predstavljat će predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Mirza Kušljugić.

Programom je predviđeno da nakon uvodnog obraćanja predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, Milorada Pupovca i izlaganja na temu „Hrvatska kao buduća članica EU i odnos prema regiji“, prvog dana zasjedanja bude predstavljen Nordijski, Baltički i Benelux model parlamentarne saradnje.

Drugog dana zasjedanja, 19. oktobra, će se govoriti o postojećem okviru saradnje parlamenata Jugoistočne Evrope, biti će obavljena rasprava o modalitetima intenzivnije saradnje komisija za vanjsku politiku Jugoistočne Evrope i na temu Evropska integracija regije Jugoistočne Evrope, nakon čega je predviđeno i usvajanje zaključaka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću