MENI
24.7.2023

Održana 8. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 8. sjednici Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržani su principi Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojeg su, po skraćenom postupku, predložili poslanici Mladen Bosić i Darko Babalj.

Komisija je podržala Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2022. godinu, u dijelu nadležnosti Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH i to za sljedeće institucije:

  • Ministarstvo finansija i trezora BiH;
  • Upravu za indirektno oporezivanje BiH;
  • Agenciju za javne nabavke BiH.

S dnevnog reda skinuto je razmatranje Izvještaja Praćenje realizacije preporuka revizije učinka „Elektronsko poslovanje u institucijama Bosne i Hercegovine - uspostavljanje i primjena“, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH, jer je kao nadležna komisija za razmatranje ovog Izvještaja određena Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH.

Radi odsustva predlagača, s dnevnog reda sjednice skinute su i sljedeće tačke dnevnog reda:

  • Poslanička inicijativa Šemsudina Mehmedovića kojom se traži od Vijeća ministara BiH da pokrene postupak izmjene Pravilnika o uvjetima nabavke i načinu korišćenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 34/23), s ciljem da se u članu 6. briše stav (6) i da se u članu 7. briše stav (5) koji regulira korištenje službenog vozila kontinuirano tokom 24 sata dnevno i putni nalog za službena vozila kojima upravlja samo jedno lice;
  • Konsolidirani godišnji izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2022. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH;
  • Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2022. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću