MENI
5.7.2023

Članovi Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH posjetili Ured za reviziju institucija BiH

Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mia Karamehić – Abazović i članovi Komisije Rejhana Dervišević i Predrag Kožul posjetili su Ured za reviziju institucija BiH, gdje su o radu ove institucije razgovarali sa generalnim revizorom Ureda za reviziju institucija BiH Hrvojem Tvrtkovićem i zamjenicima generalnog revizora Nedžadom Hajtićem i Nedom Močević.

Rukovodstvo Ureda je članovima Komisije prezentiralo tekuće aktivnosti, organizaciju rada, ali i izazove sa kojima se Ured susreće, a koji se prvenstveno odnose na neriješeno pitanje trajnog smještaja Ureda. Naglašeno je da organizacija sistema revizije javnog sektora u BiH upućuje na neizostavnu i ključnu ulogu nadležnih parlamentarnih komisija sa kojima Ured ostvaruje uspješnu dugogodišnju saradnju.

Članovi Komisije iskazali su zadovoljstvo rezultatima rada Ureda, komunikacijom koju Ured ostvaruje sa Komisijom, kao i pozitivnom percepcijom javnosti i eksternih partnera koji prate rad Ureda. Članovi Komisije iskazali su spremnost da pruže podršku Uredu u rješavanju operativnih izazova sa kojima se suočava.

Sastanak je zaključen izražavanjem obostrane spremnosti za stalnom razmjenom informacija kako bi aktivnosti Ureda i aktivnosti koje Komisija provodi na osnovu dostavljenih izvještaja o provedenim revizijama, za rezultat imali što veću odgovornost u upravljanju javnim novcem na nivou institucija BiH. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću