MENI
23.6.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović primio novoimenovane ambasadore Bosne i Hercegovine

 “Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović, primio je danas u Sarajevu novoimenovane ambasadore Bosne i Hercegovine i čestitao im preuzimanje funkcije koja je iznimno važna za predstavljanje Bosne i Hercegovine u svijetu.

Sastanku su prisustvovali ambasador BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Osman Topčagić, ambasador BiH u Republici Austriji Siniša Bencun i ambasador BiH u Arapskoj Republici Egipat Sabit Subašić.

Tokom razgovora zamjenik predsjedavajućeg je istakao da je važna promocija investicionih mogućnosti u Bosni i Hercegovini i naglasio značaj potrebe za većim naporima na polju ekonomske diplomatije, promociji kulturnog bogatstva BiH, kao i turističkih potencijala. Posebno je naglasio važnost i ulogu bh. dijaspore i jačanju odnosa sa državljanima Bosne i Hercegovine u inostranstvu te očuvanju njihovih veza sa Bosnom i Hercegovinom.

Tokom razgovora novoimenovani ambasadori su se zahvalili na povjerenju koje im je ukazano da predstavljaju BiH u svijetu i predstavili najvažnije prioritete na kojima će raditi kako bi sa svojim bogatim diplomatskim iskustvom napravili nove rezultate i boljem pozicioniranju Bosne i Hercegovine u međunarodnim odnosima.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću