MENI
20.6.2023

U Parlamentarnoj skupštini BiH održana ekspertska radionica o inkluzivnom nadzoru nad sektorom sigurnosti

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno – sigurnosne agencije BiH Ilija Cvitanović, te članovi ovih zajedničkih komisija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine učestvovali su danas u radu ekspertske radionice o inkluzivnom nadzoru nad sektorom sigurnosti.

Radionicu, koja je održana u okviru projekta “BIHOS – Bosna i Hercegovina gradi inkluzivni nadzor nad sigurnošću”, organizirali su koordinatori projekta iz Centra za evropske sigurnosne studije, uz partnersku podršku Centra za sigurnosne studije BiH. Cilj radionice bio je da se diskutira o načinima unapređivanja nadzora nad sektorom sigurnosti. Radionica je uspješno okončana, uz veći broj preporuka koje su učesnici kreirali kroz međusobnu diskusiju.

Osim predsjedavajućih i članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, te Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, radionici su prisustvovali predstavnici akademske zajednice, međunarodnih organizacija, te relevantnih agencija koje se bave demokratskim nadzorom sigurnosnog sektora.

Projekat BIHOS finansira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću