MENI
15.6.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se sa predsjedavajućim Predstavničkog doma i sa predsjedavajućim Doma savjetnika Parlamenta Kraljevine Maroko

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa predsjedavajućim Predstavničkog doma i sa predsjedavajućim Doma savjetnika Parlamenta Kraljevine Maroko Rachidom Talbi Alamijem i Enaamom Mayarom i čestitao im na izvrsnoj organizaciji konferencije koja se održava u Marrakeshu.

Tokom sastanka, Zvizdić, Alami i Mayara su istaknuli da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Maroko imaju dobre bilateralne odnose i da postoji interes dvije države za jačanjem saradnje u brojnim oblastima. Saglasili su se da u narednom periodu treba unaprijediti međuparlamentarnu saradnju kroz razmjenu iskustava između dva parlamenta.

Ukazali su na značaj i na mogućnost saradnje dvije države u oblasti ekonomije, posebno u sektoru obnovljivih izvora energije u kojoj Kraljevina Maroko ima veoma dobre rezultate i pozitivna iskustva, te u oblasti turizma gdje postoji značajan prostor za saradnju u dijelu razmjene znanja i iskustava, uspostavljanja bezviznog režima i povećanja turističkih posjeta između dvije zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić pozvao je predsjedavajuće Parlamenta Kraljevine Maroko da dođu u posjetu Bosni i Hercegovini i Parlamentu BiH i istaknuo da će to osnažiti odnose između dvije zemlje. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

Video zapis sa izjavom predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića možete pogledati na linku https://we.tl/t-mRpjSEqbLK



PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću