MENI
22.5.2023

Član Delegacije PSBiH u PSOSCE-a i delegat u Domu naroda PSBiH Radovan Kovačević susreo se u Bakuu sa predsjednicom Parlamenta Republike Azerbejdžan

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a (PSOSCE) i delegat u Domu naroda PSBiH Radovan Kovačević susreo se danas u Bakuu, na marginama Konferencije o ulozi državnih parlamenata u promociji sigurnosti i stabilnosti putem „zelene ekonomije“ i održivog razvoja, sa predsjednicom Parlamenta Republike Azerbejdžan Sahibom Gafarovom.

Tokom kraćeg razgovora, Gafarova i Kovačević konstatirali su da BiH i Republika Azerbejdžan imaju dobre i prijateljske odnose, kao i da postoji veliki prostor za njihovo unapređenje, posebno u oblasti ekonomije.

Kovačević u Bakuu učestvuje na dvodnevnoj konferenciji, koju su zajednički organizovali Parlament Republike Azerbejdžan i PSOSCE-a s ciljem da parlamentarcima pruže priliku da razmijene iskustva o naprednim strategijama i projektima primjene „zelene tehnologije“ i „pametnih rješenja“ u ekonomijama njihovih zemalja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću