MENI
22.5.2023

Član Delegacije PSBiH u PSOSCE-a Radovan Kovačević učestvuje na Konferenciji PSOSCE-a o ulozi parlamenata u promoviranju zelene ekonomije i održivog razvoja

Delegat u Domu naroda i član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a (PSOSCE) Radovan Kovačević učestvuje u radu Konferencije o ulozi državnih parlamenata u promociji sigurnosti i stabilnosti putem „zelene ekonomije“ i održivog razvoja, koju su u Bakuu zajednički organizirali Parlament (Milli Majlis) Republike Azerbejdžan i PSOSCE-a.

Konferencija učesnicima pruža priliku da razmijene iskustva o naprednim strategijama i projektima primjene „zelene tehnologije“ i „pametnih rješenja“ u ekonomijama njihovih zemalja. Događaj u Bakuu poslužit će i kao otvorena platforma učesnicima da ukažu na značajnu ulogu državnih parlamenata u tranziciji na „zelenu ekonomiju“, posebno u vremenu nakon pandemije koje traži snažniju povezanost država s ciljem razvoja ekonomije i ispunjavanja ciljeva održivog razvoja.

Tokom dvodnevne konferencije domaćini će upoznati učesnike s najboljim praksama Azerbejdžana u primjeni koncepata „zelene energije“, „pametnog grada“ i „pametnog sela“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću