MENI
22.5.2023

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a razgovarali u Luxemburgu sa članom Delegacije Kongresa SAD u PSNATO-a

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović danas su se u Luxsemburgu, na marginama 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a, sreli sa članom Kongresa SAD i članom Delegacije Kongresa SAD u PSNATO-a Michaelom Turnerom.

Kongresmen Turner se interesirao za aktuelno stanje u Bosni i Hercegovini.

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a upoznali su kongresmena Turnera sa aktuelnom političkom situacijom u BiH, ocijenivši da je napravljen vidljiv pomak u funkcioniranju institucija BiH nakon okončanja procesa uspostavljanja vlasti u BiH. Naglasili su da sadašnja atmosfera obećava bolje rezultate jer se više međusobno razgovara. Prema ocjeni članova Delegacije, ozbiljnije se pristupa rješavanju problema i postoji izražena spremnost da se rješavaju otvorena pitanja.

Kongresmen Turner, koji je u vrijeme potpisivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH bilo gradonačelnik Daytona, poželio je članovima Delegacije PSBiH u PSNATO-a uspjeh u radu i izrazio spremnost za saradnju na projektima koji Bosnu i Hercegovinu čine kredibilnim partnerom na njenom euroatlantskom putu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću