MENI
21.5.2023

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a razgovarali sa članom Delegacije Sabora Republike Hrvatske u PSNATO-a

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović danas su u Luxemburgu, tokom 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a, razgovarali sa članom Delegacije Sabora Hrvatske u PSNATO-a Antom Bačićem.

Tokom susreta, koji je protekao u prijateljskoj i dobrosusjedskoj atmosferi, razmijenjena su mišljenja o temama o kojima se razgovara tokom 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a.

Posebno se diskutovalo o budućnosti NATO-ove politike „otvorenih vrata“, o kojoj se razgovara na zasjedanju Političkog komiteta PSNATO-a. S tim u vezi, rečeno je da članovi Delegacije Sabora Hrvatske bezrezervno podržavaju euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Članovi obje Delegacije pozdravili su intenzivirane razgovore zvaničnika dvije države koji su održani u proteklih nekoliko mjeseci i u kojima je izražena obostrana spremnost za saradnju i unapređenje bilateralnih odnosa. Kako je rečeno na sastanku, izražena spremnost za saradnju relaksira situaciju i usmjerava pozitivnu energiju dvije države ka boljoj ekonomskoj i bilateraloj saradnji u brojnim sferama.

Sastanku je prisustvovao i šef Misije BiH pri NATO-u ambasador Mitar Kujundžić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću