MENI
19.5.2023

Član Delegacije PSBiH u PDCEI Predrag Kožul učestvovat će na sastanku Parlamentarnog odbora PDCEI u Kišinjevu

Poslanik u Predstavničkom domu i član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative (PDCEI) Predrag Kožul učestvovat će na sastanku Parlamentarnog odbora PDCEI, koji će 22. i 23. maja biti održan u Kišinjevu (Republika Moldavija).

Kako su organizatori iz Parlamenta Republike Moldavije najavili, glavna tema rasprave na sastanku Parlamentarnog odbora PDCEI bit će „Energetska sigurnost u državama članicama CEI nakon izbijanja agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine“.

U najavi ovog događaja ističe se činjenica da čisto, sigurno i održivo snabdijevanje energijom predstavlja ključan preduslov za privlačenje stranih investicija, te razvoj ekonomije i ispunjavanje ciljeva održivog razvoja. Upozorava se i na činjenicu da se region koji obuhvata države članice CEI suočava sa kritičnim izazovima u energetskom sektoru, koji su pogoršani izbijanjem i produžavanjem rata u Ukrajini. S tim u vezi, učesnici sastanka Parlamentarnog odbora PDCEI u Kišinjevu će razmijeniti iskustva država članica u suočavanju sa ovim izazovima, te razgovarati o konkretnim mjerama za prevazilaženje problema u snabdijevanju energentima, proizvodnji energije iz obnovljivih izvora i razvoju energetskog sektora u CEI regionu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću