MENI
24.10.2012

Članovi delegacije PSBiH u PS Interparlamentarne unije, Drago Kalabić i Mato Franjičević na marginama zasjedanja skupštine IPU-a razgovarali sa predsjednikom Skupštine Republike Srbije


Predsjedavajući Drago Kalabić i zamjenik predsjedavajućeg Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Interparlamentarne unije (IPU) Mato Franjičević su na marginama zasjedanja skupštine IPU-a u Quebec Cityju, razgovarali sa predsjednikom Skupštine Republike Srbije, Nebojšom Stefanovićem.

Sagovornici su se složili da naše dvije zemlje trebaju sarađivati i razmjenjivati iskustva, te usaglašeno nastupati u Interparlamentarnoj uniji i drugim multilateralnim organizacijama. Tokom susreta istaknuto je kako je vrijeme da se ojača parlamentarna saradnja i ekonomski odnosi, pri čemu je predsjednik Skupštine Republike Srbije, Nebojša Stefanović naglasio da Republika Srbija prema Bosni i Hercegovini ima otvoren i prijateljski odnos, te da obje zemlje pred sobom imaju zajednički, evropski put.

Planirano je da 127. zasjedanje skupštine IPU-a bude okončano 26.10., nakon debata o državljanstvu, identitetu, jezičkim i kulturnim razlikama, te panel diskusija o ulozi parlamenata u zaštiti života građana, fer trgovini i inovativnim mehanizmima finansiranja za održivi razvoj, te korištenju medija kako bi se povećao aktivizam građana. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću