MENI
16.5.2023

Delegacija PSBiH učestvovat će na 10. plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) učestvovat će na 10. plenarnom zasjedanju PSSEECP-a, koje će se od 17. do 19. maja održati u Budvi.

Decenija postojanja i zasjedanja PSSEECP-a bit će obilježena raspravom o temi “Deset godina PSSEECP-a – sljedeća decenija za bolju integraciju i izvjesniju perspektivu regiona Jugoistočne Evrope u Evropskoj uniji. Zajedno u PSSEECP-u – zajedno u Evropskoj uniji”.

Učesnicima zasjedanja obratit će se predsjednica Skupštine Crne Gore i predsjedavajuća PSSEECP-a Danijela Đurović, a očekuje se da će ovogodišnje crnogorsko predsjedavanje ovom regionalnom inicijativom predstaviti predsjednik Vlade i vršilac dužnosti ministra vanjskih poslova Crne Gore Dritan Abazović.

Također se očekuje da će o saradnji zemalja Jugoistočne Evrope i perspektivi ove regionalne inicijative govoriti predstavnici svih zemalja članica.

Uoči plenarnog zasjedanja, u Budvi će biti održane i sjednice tri generalna odbora, kao i sjednica Stalnog odbora PSSEECP-a. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću