MENI
15.5.2023

Delegacija Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH učestvuje u Štokholmu na Konferenciji parlamentarnih odbora za EU poslove

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić, zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije Dženan Đonlagić i članica ove Komisije Snježana Novaković – Bursać učestvuju na redovnom zasjedanju Konferencije parlamentarnih odbora za poslove Evropske unije (COSAC), koje se, pod švedskim predsjedavanjem Vijećem Evropske unije, održava od 14. do 16. maja u Štokholmu.

Ovo je prvo učešće predstavnika Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH na nekom zasjedanju COSAC-a u zvaničnom statusu posmatrača, budući je dodjeljivanjem kandidatskog statusa BiH, te u skladu s poslovnikom COSAC-a, predviđeno redovno učešće predstavnika Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH na svim zasjedanjima COSAC-a.

U današnjem dijelu zasjedanja prezentovan je dvogodišnji izvještaj o radu COSAC-a, te obavljena rasprava o funkcionisanju jedinstvenog tržišta Evropske unije, povodom 30 godina od njegovog punog uspostavljanja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću