MENI
25.10.2012

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na konferenciji mreže parlamentarnih komisija za ekonomiju i finansije zemalja zapadnog Balkana u Miločeru


Predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj, Danijela Martinović, zamjenik predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma, Boško Tomić, zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije, Vesna Krstović Spremo i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH, Beriz Belkić će učestvovati na Drugoj konferenciji mreže parlamentarnih komisija za ekonomiju i finansije zemalja zapadnog Balkana koja se održava u Miločeru (Crna Gora) 26. i 27. oktobra.

Rad konferencije je organiziran kroz sesije „Uloga parlamenata u regulatornoj reformi i procesu ekonomskih reformi“, za koju je moderator predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH, Danijela Martinović, „Progres zemalja zapadnog Balkana u tranziciji u procesu integracije u Evropsku uniju“ i „Regulatorna reforma u zemljama zapadnog Balkana“.

Ciljevi konferencije su obavljanje rasprava o rezultatima studije na temu jačanja uloge parlamenata i vlada u promovisanju ekonomskog rasta, razmatranje mogućnosti proširenja djelovanja parlamentarnih komisija i usaglašavanje ciljeva koje bi parlamenti zemalja zapadnog Balkana trebali ostvariti do 2015.g. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću