MENI
25.10.2012

Predsjedavajući Doma naroda Sulejman Tihić uputio čestitku predsjedniku Federalnog vijeća Republike Austrije


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić uputio je, povodom Dana državnosti čestitku predsjedniku Federalnog vijeća Republike Austrije Georgu Keuschniggu.

Tekst čestitke prenosimo u cjelini:
"Poštovani gospodine predsjedniče,
Zadovoljstvo mi je da Vam, u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam Dan državnosti Republike Austrije i zaželim daljnji prosperitet i napredak Vaše zemlje.
Dozvolite mi da iskoristim priliku i još jednom izrazim zahvalnost za dosadašnju podršku i pomoć Austrije Bosni i Hercegovini u nastojanjima za što skorije priključenje euroatlantskim integracijama, ostvarenje evropskog puta i članstvo u Evropskoj uniji.
Želim Vam, gospodine predsjedniče, prenijeti čvrsto opredjeljenje našeg parlamenta da nastavimo jačati i unapređivati međuparlamentarnu saradnju na svim nivoima i ubuduće na obostranu korist i zadovoljstvo.
Uz iskrene čestitke za Dan državnosti Republike Austrije, dozvolite mi, Ekselencijo, da Vam još jednom uputim izraze mog dubokog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću