MENI
30.10.2012

Parlamentarni vojni povjerenik BiH, Boško Šiljegović razgovarao sa članom Komisije za odbranu njemačkog Bundestaga


Parlamentarni vojni povjerenik BiH, Boško Šiljegović razgovarao je danas sa članom Komisije za odbranu njemačkog Bundestaga, Michaelom Brandom.

Gospodin Šiljegović upoznao je Michaela Branda sa načinom rada i nadležnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, s posebnim naglaskom na provođenje Zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH i podzakonskih akata kojima se uređuje saradnja sa drugim tijelima s ciljem zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH. Također, parlamentarni vojni povjerenik BiH je informirao člana Komisije za odbranu njemačkog Bundestaga o posjeti 4. rotaciji Oružanih snaga BiH u operaciji podrške miru ISAF u Islamskoj Republici Afganistan, odnosno uvjetima u obavljanja zadaće oficira OS BiH koji misiju u Afganistanu obavljaju u sastavu kontigenta Oružanih snaga SR Njemačke.

Michael Brand je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika, te izrazio nadu kako će i dalje njegov rad biti veoma uspješan i kvalitetan. Također, interesirao se i o prirodi predmeta koji su upućuju parlamentarnom vojnom povjereniku, s obzirom na nadležnosti Ureda u zaštiti ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću