MENI
6.11.2012

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na danas održanoj 20. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, jednoglasno je utvrđena usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave BiH, Prijedloga zakona o fondacijama BiH i Prijedloga zakona o protivminskom djelovanju u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

U vezi Zahtjeva za autentično tumačenje člana 58. stav (1) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, komisija je zaključila kako je norma jasna i da nema potrebe za autentičnim tumačenjem.

Razmatrana je Informacija o međunarodnoj konferenciji „Uloga parlamenata u procesu evropskih integracija: ustavne i zakonodavne promjene“, koja je održana u Sarajevu 29. i 30.10. 2012., kao i informacije o predstojećim aktivnostima Ustavnopravne komisije sa Uredom rezidentnog koordinatora UN-a za BiH, Ambasadom Švicarske Konfederacije i Centrom za integrativnu medijaciju iz Berlina. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću