MENI
6.11.2012

Održana sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na održanoj 11. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, primljen je k znanju Polugodišnji izvještaj o izvršenju budžeta za period od 01.01. do 30.06.2012. godine, kao i Devetomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta za period od 01.01. do 30.06.2012. godine.

Primljene su k znanju informacije koje se odnose na Dopis Kolegija Sekretarijata PSBiH od 28.08.2012. godine, Izvještaj o finansijskoj reviziji PSBiH za 2011. godinu i Inicijativu za formiranje radne grupe. U vezi navedenih materijala, odlučeno je da se i dalje provode aktivnosti s ciljem otklanjanja primjedbi na koje je ukazao Ured za reviziju institucija BiH.

Za narednu sjednicu je odgođeno izjašnjavanje u vezi tumačenja Odluke Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH, te o Informaciji o Projekciji budžeta PSBiH za 2013. godinu.
Nije podržan zaključak Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku PSBiH kojim se predlaže da se članovima Vijeća nacionalnih manjina BiH ukine naknada za rad, odnosno da im se odobre samo troškovi prijevoza (putni troškovi za dolazak na sjednice i odlazak sa sjednica).
Verificirana su rješenja i odluke koje je donio Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a tiču se statusnih pitanja poslanika i delegata PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću