MENI
7.11.2012

Održana sjednica Komisije za vanjske poslove




Na održanoj 25. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje sporazuma, ugovora, amandmana na ugovor, protokola i konvencije (spisak u prilogu).

Usvojena je Zabilješka sa sastanka Komisije sa delegacijom Komisije za vanjske poslove Parlamenta Švicarske, te primljeni su k znanju Izvještaj s Evropske konferencije predsjednika parlamenata, koja je održana u Strasbourgu 20. i 21. septembra 2012. godine i Zabilješka s inicijalnog sastanka predsjednika odbora za vanjsku politiku parlamenata zemalja jugoistočne Evrope, koji je održan u Zagrebu 18. i 19. oktobra 2012. godine. (kraj)

Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH je dala pozitivno mišljenje i preporuku Predstavničkom domu PSBiH davanja saglasnosti za ratificiranje:

  1. Osmog dodatnog protokola uz Ustav Svjetskog poštanskog saveza, usvojenog u Ženevi, 12. augusta 2008., i akata Svjetskog poštanskog saveza, usvojenih u Ženevi, 23. jula 2008.
  2. Konvencije za osnivanje Evropskog ureda za komunikacije (ECO), sačinjene u Hagu, 23. juna 1933., kako je izmijenjena i dopunjena u Kopenhagenu, 9. aprila 2002.
  3. Sporazuma o uspostavljanju funkcionalnog bloka zračnog prostora Centralne Evrope
  4. Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke – Koridor 5c – druga faza
  5. Amandmana br. 1 na Ugovor o finansiranju sklopljen između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke 26. marta 2007. u Sarajevu – Sanacija puteva u Federaciji Bosne i Hercegovine (FI 23.924.),

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću