MENI
8.11.2012

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Bože Ljubića s ambasadorom Hrvatske


"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić razgovarao je danas s ambasadorom Republike Hrvatske Tončijem Staničićem.
Dr. Ljubić je informirao ambasadora Staničića o aktuelnom stanju u BiH i pokušajima stranačkih lidera da se prevlada politička i institucionalna kriza. Izrazio je stajalište da je faktički već formirana parlamentarna većina. On je istakuno da će nova većina znati dogovoriti program koji će u sljedeće dvije godine pokrenuti bitne projekte u interesu građana, ali i poduzeti nužne korake na putu prema Evropskoj uniji. Na tom putu najvažnije je provesti Mapu puta, odnosno prvi korak, a to je provođenje Presude Evropskoga suda za ljudska prava u predmetu Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine.

Ambasador Staničić je izrazio spremnost Hrvatske da rješeva otvorena pitanja s BiH i na svaki drugi način pridonese uspostavi stabilnosti i prosperiteta Bosne i Hercegovine, jer to je i interes Hrvatske. Govoreno je i o izazovima za Hrvatsku i za BiH što ih nosi skori ulazak Hrvatske u Evropsku uniju. Zaključeno je da to ne treba prestavljati veliki problem, već novu šansu za obje zemlje i za Evropsku uniju." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Bože Ljubića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću