MENI
8.11.2012

Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović razgovarao sa delegacijom Parlamenta Republike Austrije


Parlamentarni vojni povjerenik, Boško Šiljegović danas je razgovarao sa delegacijom Parlamenta Republike Austrije koju su činili predsjedavajući Komisije za Federalne oružane snage Paul Kiss, zamjenik predsjedavajućeg Anton Gaal, viši pravni sekretar Karl Schneemann, kao i zapovjednik Austrijskog kontingenta EUFOR-a brigadir Peter Pertl.

Šiljegović je tokom susreta podsjetio da je pozicija vojnog povjerenika uspostavljena u cilju jačanja vladavine prava, zaštite ljudskih prava vojnih lica i kadeta u OS BiH i Ministarstvu odbrane BiH. Osvrnuvši se na činjenicu da vojni povjerenik radi na profesionalnim osnovama, ne zastupajući interese bilo koje političke stranke ili organizacije, on je rekao da se radi o odgovornom poslu za koji je svaka razmjena iskustava dobrodošla.

Članovi austrijske delegacije su izrazili snažnu podršku dosadašnjem radu parlamentarnog vojnog povjerenika i pozvali ga da posjeti Parlament i Oružane snage Republike Austrije, kako bi se pobliže upoznao sa aktivnostima komisije koja se bavi zaštitom ljudskih prava vojnih lica. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću