MENI
12.11.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Na danas održanoj 26. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma usvojeno je Zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2011.g., s prijedlogom zaključaka i prilozima koji čine jedinstvenu cjelinu sa Zbirnim mišljenjem, čiji je sačinilac Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma.

Zbirno mišljenje Komisije ima četri priloga, i to: Mišljenje o izvještajima finansijskog poslovanja institucija sa pozitivnim revizorskim mišljenjem i kao i pozitivnim mišljenjem sa isticanjem predmeta, devet pojedinačnih mišljenja o izvještajima sa negativnim, zatim mišljenjem s rezervom i mišljenjem s rezervom uz isticanje predmeta, kao i preglede najčešće identificiranih nalaza pri reviziji i ponavljanja nalaza revizije određenih budžetskih korisnika za period od 2009. do 2011. godine.

Usvojeni su izvještaji o izvršenoj reviziji učinka na teme “Višegodišnja kapitalna ulaganja institucija BiH“, “Upravljanje voznim parkom u institucijama BiH“, kao i Devetomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH na dan 30.9.2012., čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću