MENI
12.11.2012

Član Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Mladen Ivanić na sastanku Odbora za poštivanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope


Član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Mladen Ivanić učestvovat će na sastanku Odbora za poštivanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope (Odbor za monitoring) koji se 13.11.2012. godine održava u Parizu.

Prema predviđenom programu, učesnici će razmijeniti mišljenja u vezi Nacrta izvještaja o poštivanju obaveza i angažmana Republike Moldavije, te postnadzornog dijaloga sa Republikom Bugarskom, Republikom Turskom i bivšom jugoslovenskom Republikom Makedonijom.

Također, razgovarat će se o aktuelnoj političkoj situaciji u Gruziji i razmatrat će se informacije o održanim izborima u Ukrajini 28. oktobra 2012. godine, odnosno u Crnoj Gori 14. oktobra 2012. godine.
Kako je najavljeno, na sastanku će biti govora i o Memorandumu o saradnji Odbora za monitornig PSVE-a sa Odborom ministara Vijeća Evrope. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću