MENI
13.11.2012

Delegacija PSBiH na seminaru „Zaštita ljudskih prava i položaja žena i djece“


Zamjenica predsjedavajuće Nermina Kapetanović i članica Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Nermina Ćemalović, zamjenica predsjedavajućeg Ismeta Dervoz i članica Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Nermina Zaimović-Uzunović, te poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borislav Bojić učestvovat će na seminaru pod nazivom „Zaštita ljudskih prava i položaja žena i djece“, koji se 14. i 15. novembra održava u Briselu.

Kako je najavljeno, prvog dana će se razgovarati o ulozi i stavovima Evropskog parlamenta o politici ljudskih prava, zaštiti manjina u Evropskoj uniji i na Zapadnom Balkanu, kao i ulozi civilnog društva u zaštiti ljudskih prava.

Drugog dana razmijenit će se mišljenja o sljedećim temama: „Ravnopravnost spolova u EU: glavne brige i politika Evropskog parlamenta“, „Položaj žena i djece na Zapadnom Balkanu“, i „Pripreme za članstvo u EU i koraci koje zemlje kandidati i potencijalni kandidati moraju preduzeti u oblasti ljudskih prava“.

Također, predviđeno je da delegacije na kraju seminara održe i kratku prezentaciju na temu „Parlamentarni napori za poboljšanje situacije ljudskih prava na Zapadnom Balkanu". (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću