MENI
16.11.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović susreo se s ambasadorom Hrvatske


"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Tončijem Staničićem.

U otvorenom, prijateljskom razgovoru razmijenjena su stajališta o dosadašnjoj dinamici jačanja i unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pri tome je dr. Čović detaljno informirao ambasadora o aktuelnim političkim prilikama i odnosima u BiH, funkcioniranju institucija zakonodavne i izvršne vlasti na svim nivoima te zadacima i aktivnostima iz Mape puta.

Tema kojoj je posvećena posebna pažnja su refleksije ulaska R Hrvatske u Evropsku uniju na političko - privredne prilike u BiH, te izazovi i zadaci koji stoje pred bh. institucijama prije i nakon ulaska RH u EU.

Zajednički je zaključeno da su redovni bilateralni susreti, intenziviranje institucionalne saradnje, posebno u dijelu evropskih integracija, ogroman doprinos daljem jačanju svih oblika saradnje naših dviju zemalja."saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću