MENI
18.11.2012

Predsjedavajući Doma naroda Sulejman Tihić uputio čestitku predsjednici Saeima Republike Latvije


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić uputio je, u povodu 18. novembra Dana nezavisnosti, čestitku predsjednici Saeima Republike Latvije Solviti Âboltini.

Tekst čestitke prenosimo u cjelini:

"Poštovana gospođo predsjednice,
Koristim priliku da Vam, u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam Dan nezavisnosti Republike Latvije i zaželim napredak i prosperitet Vaše zemlje u okviru Evropske unije.
Dozvolite mi da Vam prenesem opredjeljenje Parlamentarne skupštine BiH za daljnje unapređenje naših međuparlamentarnih odnosa na svim nivoima i oblastima od obostranog interesa.
Posebno želim zahvaliti na dosadašnjoj podršci Republike Latvije nastojanjima Bosne i Hercegovine, kao i predstojećim značajnim koracima koji se preduzimaju za što skorije pristupanje eurotlantskim integracijama i članstvo u EU i NATO-u.
Gospođo predsjednice, još jednom Vam upućujem najiskrenije čestitke za Dan nezavisnosti s molbom da ih prenesete i svim kolegama članovima Saeima Republike Latvije.
Primite, Ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću