MENI
20.11.2012

Članica Delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope Milica Marković učestvuje na sjednici Komiteta za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj u Moskvi


Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PS VE) Milica Marković učestvuje na dvodnevnoj sjednici Komiteta za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope koja je jučer započela u Moskvi. Tokom sjednice razmatran je izvještaj o ravnopravnom pristupu zdravstvenoj zaštiti, a vođena je rasprava i o Konvenciji Vijeća Evrope o suzbijanju trgovine ljudskim organima, tkivima i ćelijama ljudskog porijekla, te o borbi protiv pedofilskog turizma putem angažiranog pravnog i političkog djelovanja.

U okviru zasjedanja, danas se održava 10. sastanak Mreže parlamentaraca za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom, tokom kog će biti obavljena rasprava o proteklim i predstojećim aktivnostima o u okviru kampanje Vijeća Evrope za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom, a posebno će se govoriti o stanju borbe protiv seksualnog nasilja nad djecom u Ruskoj Federaciji. Predviđeno je da na ovu temu mišljenja budu razmijenjena sa ekspertima, nevladinim organizacijama i predstavnicima ruske vlade.

Tokom boravka u Moskvi, Marković je posjetila i Ambasadu Bosne i Hercegovine i razgovarala sa ambasadorom BiH u Ruskoj Federaciji, Ivanom Barbalićem. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću