MENI
22.11.2012

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na održanoj 31. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržan je, sa šest usvojenih amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, predlagač Vijeće ministara BiH.

U vezi zahtjeva za autentičnim tumačenjem člana 17. Zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, s nacrtom teksta izmjene i dopune Zakona, odlučeno je da se pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi nacrt izmjene i dopune Zakona, a kojim bi se regulirale nedoumice koje proizilaze iz člana 17. Zakona.
Podržana je i u dalju parlamentarnu proceduru upućena poslanička inicijativa o organiziranju javne rasprave o visokom obrazovanju, koju je podnijela poslanica Nermina Zaimović-Uzunović.

Odlučeno je da, uzimajući u obzir i diskusije sa današnje sjednice, Sekretarijat PSBiH pripremi nacrte tekstova izmjena i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma i drugih akata kojima će se regulirati autentična tumačenja i pročišćeni tekstovi zakona, kako bi se isti uputili u dalju parlamentarnu proceduru.
Članovi Komisije su se upoznali sa pozivom na seminar o struktuiranom dijalogu o pravosuđu, koja će biti organizirana od strane Evropskog parlamenta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću