MENI
22.11.2012

Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović razgovarao sa vojnim atašeom SR Njemačke u BiH


Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović razgovarao je sa vojnim atašeom SR Njemačke u BiH pukovnikom Rupertom J. J. Steegerom, te ga tom prilikom upoznao sa dosadašnjim radom Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, s posebnim naglaskom o prirodi pritužbi koje se upućuju Uredu u cilju zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Kao zvanični predstavnik njemačkog ministarstva odbrane i predstavnik svih oružanih snaga njemačke vojske, vojni ataše SR Njemačke se interesirao o saradnji parlamentarnog vojnog povjerenika sa Ministarstvom odbrane BiH, te aktealnom stanju u obavljanju zadaće oficira Oružanih snaga BiH koji misiju u Afganistanu obavljaju u sastavu kontigenta Oružanih snaga SR Njemačke.
Pukovnik Rupert je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada Ureda te, s obzirom da je institucija parlamentarnog vojnog povjerenika u BiH uspostavljena po uzoru na njemački model, iskazao spremnost dalje aktivne pomoći Ambasade SR Njemačke u BiH u njegovom radu.
Inače, sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade SR Njemačke u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću