MENI
26.11.2012

Članovi Grupe prijateljstva za zapadnu Evropu PSBiH u posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj


Zamjenici predsjedavajućeg Grupe prijateljstva za zapadnu Evropu Parlamentarne skupštine BiH, Boško Tomić i Borjana Krišto i članovi Mirsad Mešić, Krstan Simić i Nermina Ćemalović će od 27. do 30. novembra boraviti u posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj.

Programom je predviđeno da Grupa prijateljstva boravi u Parlamentu (Reichstag), Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu pravde Savezne Republike Njemačke, a planirani su i razgovori sa rukovodiocima Geteovog instituta te fondacija „Friedrich Ebert“ i „Heinrich Boll“. Tokom boravka u Reichstagu biti će održani sastanci sa članovima Komisije za pitanja Evropske zajednice, Komisije za unutarnje poslove, Komisije za vanjske poslove, Komisije za pravne poslove i Grupom prijateljstva za BiH.

U sklopu posjete delegacije PSBiH Saveznoj Republici Njemačkoj predviđeni su i susreti sa predsjednikom Parlamenta Pokrajine Brandenburg, Gunterom Fritschom i članovima Komisije za unutarnje poslove, kao i susreti sa Regionalnom direktorkom za Jugoistočnu Evropu Komisije za privredu, Anjom Quiring i šefom Saveza industrijskih i trgovinskih komora, Tobiasom Baumannom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću