MENI
27.11.2012

Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH razgovaralo sa predsjednikom Slovačke


Dobri prijateljski odnosi Bosne i Hecegovine i Slovačke u narednoj periodu trebaju biti upotpunjeni intezivinim ekonomskim odnosima ali i saradnjom na svim drugim poljima, kao što je nauka, umjetnost, kultura i druge oblasti, istakli su danas članovi kolegija Predstavničkog odnosno Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u razgovoru sa predsjednikom Slovačke Republike Ivanom Gašparovičem.

Zahvalivši se na sveukupnoj podršci Slovačke Bosni i Hercegovini, rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH izrazilo je nadu da će nakon izlaska iz institucionalne krize Bosna i Hercegovina krenuti ubrzanim koracima ka Evropskoj uniji.

Prema riječima predsjednika Gašparoviča Slovačka će kao i do sada podržavati Bosnu i Hercegovini na njenom putu integracija u NATO i EU, a spremna je i podijeliti svoja iskustva kako bismo izbjegli greške tokom procesa integriranja. U tom kontekstu, s obzirom na značaj zakonodavne aktivnosti, veoma je bitna saradnja parlamenata dvije zemlje i razmjena iskustava.

Tokom susreta razgovarano je i o konkretnijem povezivanju i stalnim susretima privrednika kao i o intezivnijem povezivanju u oblasti turizma. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću