MENI
29.11.2012

Članovi Grupe prijateljstva za zapadnu Evropu PSBiH u posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj


Zamjenici predsjedavajućeg, Boško Tomić i Borjana Krišto i članovi Grupe prijateljstva za zapadnu Evropu Parlamentarne skupštine BiH, Mirsad Mešić, Krstan Simić i Nermina Ćemalović su se tokom boravka u Saveznoj Republici Njemačkoj susreli sa čelnicima Bundestaga i razmijenili iskustva vezana za rad parlamenata naše dvije zemlje. Predstavnici Bundestaga su tokom susreta iskazali interesovanje za stanje u Bosni i Hercegovini, dajući punu podršku aktivnostima vezano za uvjete koje naša zemlja treba ispuniti na putu u euroatlantske integracije.

Delegacija PSBiH je održala sastanak i sa predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova, dok je prilikom boravka u Ministarstvu pravde, upoznata sa organizacijom rada sudstva i tužilaštva što će, kako je ocijenjeno tokom razgovora, biti dragocjeno iskustvo s obzirom na predstojeću reforma pravosuđa u Bosni i Hercegovini.

Članovi Grupe prijateljstva za zapadnu Evropu PSBiH održali su sastanak i sa predsjednikom Parlamenta pokrajine Brandenburg, Gunterom Fritschom i članovima parlamentarne Komisije za unutarnje poslove.

Delegacija PSBiH će tokom današnjeg dana u funkciji posmatrača prisustvovati i na zasjedanju Saveznog parlamenta Njemačke, nakon čega su predviđeni razgovori sa predsjedavajućom Grupe prijateljstva za BiH, Marieluise Beck i članovima komisija za pitanja Evropske zajednice, unutarnje poslove, vanjske i pravne poslove. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću