MENI
30.11.2012

Učešće člana Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Senada Šepića na sastanku Odbora za ravnopravnost spolova PSVE-a


Član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Senad Šepić učestvovat će na sastanku Odbora za ravnopravnost spolova PSVE-a koji se 03.12.2012. godine održava u Parizu.

Kako je najavljeno, na sastanku će se raspravljati o sljedećim temama: „Ravnopravnost spolova u Jugoistočnoj Evropi“, „Ravnopravnost spolova i usklađivanje porodičnog i profesionalnog života“, „Porodiljsko odsustvo kao način poticanja ravnopravnosti spolova“.

Također, razmijenit će se mišljenja i u okviru tema: „Nasilje nad ženama“, „Političke stranke i zastupljenost žena u politici“, „Prava nacionalnih manjina“, „Situacija i prava tradicionalnih nacionalnih manjina u Evropi“, „Borba protiv diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i spolnog identiteta“ i „Rješavanje diskriminacije na tržištu rada zbog životne dobi“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću