MENI
3.12.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Indonezije


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović razgovarao je danas sa Grupom prijateljstva za Bosnu i Hercegovinu koja djeluje pri Parlamentu Indonezije.

Zahvaljujući se na podršci koju Indonezija kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini, dr. Bećirović je istakao da dvije prostorno udaljene države veže iskreno prijateljstvo još iz vremena nestvrstanih i djelovanja Tita i Sukarna. U novim vremenima, dodao je on, nužno je te veze dodatno produbiti kroz ekonomsku saradnju, naročito u sferi metalne industrije i energetike, te definirati ih međusobnim ugovorima. A, parlamenti Bosne i Hercegovine i Indonezije tom procesu bi morali dati snažan poticaj kroz kreiranje kvalitetnoj zakonskog ambijenta za konkretno povezivanje te inicirati veći broji sporazuma koji će pojednostaviti komunikaciju među privrednicima dvije države.

Predsjedavajući Grupe prijateljstva Munir Nudirman istakao je danas da je Indonezija zainteresirana i za ekonomske odnose sa bosanskohercegovačkom vojnom i namjenskom industrijom a poseban interes iskazan je i za ulaganje u energetske, prije svega hidropotencijale u našoj zemlji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću