MENI
3.12.2012

Susret grupa prijateljstava Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta Indonezije


Današnji susret treba biti podsticaj parlamentima Bosne i Hercegovine i Indonezije da se aktivnije uključe u unapređenje odnosa dvije zemlje istaknuto je tokom razgovora Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH sa Indonezijom i delegacije Grupe prijateljstva Parlamenta Republike Indonezije koju predvodi predsjedavajući Grupe prijateljstva Nudirman Munir.

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH, Mehmed Bradarić, Ismeta Dervoz, Martin Raguž, Danijela Martinović i Zijad Jagodić istakli su da je za jačanje političkih i ekonomskih odnosa i unapređenje sveukupnih odnosa dvije zemlje vrlo značajna uloga parlamenata dvije zemlje. Stoga je izražena nada da će u narednom periodu biti ratificiran određen broj sporazuma između dvije zemlje, kao i da će susreti parlamentarnih delegacija biti češći.

Prema riječima predsjedavajućeg Grupe prijateljstva Indonezije Nudirmana Munira postoji mogućnost direktne trgovinske veze između Bosne i Hercegovine i Indonezije, bez posrednika, što bi ojačalo ekonomsku saradnju koja je trenutno na niskom nivou. Bilateralni odnosi, kako je naglasio Munira, trebali bi biti intezivniji i u oblasti obrazovanja i kulture. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću