MENI
13.4.2023

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović posjetio Ministarstvo odbrane BiH

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović posjetio je Ministarstvo odbrane BiH, gdje je razgovarao sa zamjenikom ministra odbrane BiH za politiku i planove Slavenom Galićem i zamjenikom ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandrom Goganovićem.

Tokom sastanka zamjenici ministra odbrane BiH upoznali su Šiljegovića sa trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH (OSBiH). Bilo je riječi i o statusu pripadnika OSBiH, načinima poboljšanja uvjeta života i rada, kao i stepenu ostvarenja ljudskih prava i sloboda vojnog osoblja u komandama i jedinicama OSBiH, te preduzetim mjerama na otklanjanju nedostataka za poboljšanje stanja u OSBiH.

Konstatirano je da aktivnosti Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, posebno svakodnevni rad i prisustvo parlamentarnog vojnog povjerenika BiH na terenu, predstavljaju značajan korektiv u otklanjanju eventualnih negativnih pojava u vezi sa radno – pravnim statusom zaposlenih u OSBiH.

Sagovornici su se složili da usvajanje Budžeta institucija BiH, kojim je omogućeno povećanje ličnih primanja zaposlenih u institucijama BiH, predstavlja pozitivan korak u pravcu poboljšanja materijalnog statusa pripadnika OSBiH. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću