MENI
6.12.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma je na danas održanoj 28. sjednici, podržala principe Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2013. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Komisija je usvojila dva zaključka koji će biti predloženi Predstavničkom domu na usvajanje. U prvom zaključku se predlaže da Predstavnički dom PSBiH traži od Vijeća ministara BiH da u budžetskoj 2013. godini, za 10 posto umanji budžet: Upravi za indirektno oporezivanje BiH u stavkama „troškovi reprezentacije“ i „troškovi goriva i maziva“, Ministarstvu odbrane BiH u stavci „troškovi goriva i maziva“, Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH i Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH u stavci „troškovi reprezentacije“.
 
Drugim zaključkom se predlaže da Predstavnički dom PSBiH zatraži od Vijeća ministara BiH da u budžetskoj 2013. godini, za 20 posto umanji budžet Ministarstvu odbrane BiH, Ministarstvu vanjskih poslova BiH i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH u stavci „troškovi reprezentacije“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću