MENI
6.12.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma je na danas održanoj 29. sjednici, podržala Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2013. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Komisija je usvojila zaključke koji će biti predloženi Predstavničkom domu na usvajanje. Zaključcima se predlaže da Predstavnički dom PSBiH traži od Vijeća ministara BiH da u budžetskoj 2013. godini, za 10 posto umanji budžet Upravi za indirektno oporezivanje BiH, Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH i Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH, a za 20 posto budžet Ministarstvu odbrane BiH, Ministarstvu vanjskih poslova BiH i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH u stavci „troškovi reprezentacije“. Usvojen je i zaključak kojim se predlaže da Predstavnički dom traži da Vijeća ministara BiH o realizaciji ovih zaključaka obavijesti PSBiH u Izvještaju o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za za period januar - juni 2013.g.

Konačno, usvojen je i zaključak kojim se predlaže da Predstavnički dom traži od Vijeća ministara BiH da realizira zaključak Predsjedništva BiH kojim se traži da Vijeće ministara BiH iz sredstava namijenjenih za višegodišnja kapitalna ulaganja ili iz drugih raspoloživih sredstava osigura finansiranje rekonstrukcije rezidencijalnog objekta Konak i provođenje Programa mjera i aktivnosti za unaprjeđenje sigurnosti zgrade Predsjedništva BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću